Skip to main content

Naša osjetila nas povezuju sa vanjskim svijetom. Naš mozak ima više vrsta receptora za više različitih vrsta podražaja putem kojih prima informacije iz okoline posredstvom osjetila.

Razlikujemo sedam osjetila: njuh, okus, dodir, bol, zvuk, ravnoteža i vid.

Dodir, bol, ravnoteža i vid su osjetila koja su direktno povezana sa ljudskom posturom (držanjem), načinom kretanja, načinom na koji percipiramo bol i nosimo se s njome, kako se doživljavamo  u prostoru, održavanjem ravnoteže. O tome u jednom drugom blogu…

Kada govorimo o osjetu njuha, govorimo o olfaktornim neuronima  smještenima unutar nosne šupljine koji su odgovorni za osjet njuha. Oni na sebi imaju dlačice (cilije) sa receptorima gdje svaki receptor prepoznaje specifičnu grupu mirisa i pojačava signale te ih šalje mozgu u obliku informacije.

Njuh je jedini osjet koji direktno dolazi do korteksa (neuralna opna mozga naborane strukture), hipokampusa (subkortikalna struktura važna za stvaranje kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, orijentaciju i navigaciju) i amigdale (procesuiranje emocionalnog pamćenja, straha i anksioznosti), za razliku od ostalih (osjeta) koji prvo prolaze kroz talamus (centralna stanica za informacije) u kojemu bivaju regulirani. To je razlog zašto mirisi imaju tako snažan emocionalni utjecaj povezan sa pamćenjem ili osjećajem.

Tako nas miris može odvesti u djetinjstvo, izazvati osjećaj sreće ili pak tuge. Ponekad će miris značiti neko mjesto ili događaj. Miris također predstavlja ugodu i užitak. Čitava parfemska industrija je zasnovana upravo na  tom učinku. Dobro pogoditi smjesu mirisnih molekula i ujediniti ih u čarobnu simfoniju konačnog proizvoda – parfema – koji je dobro balansiran, postojan i poticajan je vrlo težak posao. Stoga ga i mogu obavljati isključivo vrhunski osjetljivi i obrazovani nosevi majstora parfimera.

Kada govorimo o osjetu njuha u kontekstu terapije masažom i drugim manualnim tehnikama, važno je napomenuti kako mirisi (točnije – parfemi) odvlače pažnju klijenta i suvišni su na terapeutskom stolu. Naime, masažom želimo aktivirati parasimpatički dio središnjeg živčanog sustava koji je odgovoran za Opuštanje i Probavljanje. Budući da je parfem stimulirajući za osjet njuha, pa time i aktivaciju, u mozgu izaziva „paljenje“ simpatičkog dijela živčanog sustava odgovornog za stanja borbe ili bijega, što u tijelu dovodi do stanja napetosti i grča, kao i fokusa na vanjski svijet. Masažom upravo želimo isključiti vanjske podražaje i otvoriti pogled prema unutra – našem tijelu i mislima, emocijama, stanjima. Pogled na unutra su vrata u nas same, time se ponovno upoznajemo, utemeljujemo, uzemljujemo i osvještavamo. Ako vječno puštamo bezbroj podražaja iz okoline, ne dajemo si priliku za refleksiju, integraciju i uviđanje. Zato nije uputno imati parfem na sebi. Masažom uvijek želimo postići osjećaj opuštenosti, rasterećenosti i mira, a parfem nam to ne dopušta jer je njegova funkcija naprosto da stimulira i mozak i osjećaje. Ponekad parfemi mogu biti uzrokom glavobolja  što može dovesti do povraćanja. Tu posebno moraju biti oprezne osobe koje pate od čestih glavobolja i/ili migrena, bolova u gornjem dijelu leđa, osobe koje pate od vrtoglavica, trudnice, mala djeca i bebe.

Ponekad ćemo kao terapiju odrediti nanašanje eteričnih ulja koja jesu (i) mirisne smjese, pa je pogotovo važno da klijent dođe čist, bez ikakvih drugih mirisa ili parfema kako ne bi došlo do kakofonije mirisa koja može uzrokovati da se klijent osjeća loše ili da eterična ulja ne uspiju odraditi svoj posao, bilo da želimo djelovati na smirenje osobe, njegov imunitet, bolne mišiće ili bilo što drugo. Na stol za masažu je najbolje doći istuširan i suh, jer tada tretman daje najbolje rezultate. Iz tog razloga je svaki odgovoran terapeut dužan provesti upitnik/anamnezu klijenta, kako ne bi primijenio eterično ulje koje je potencijalno loše za klijenta. Ne zaboravimo!, rad sa mirisnim smjesama je rad sa emocijama i pamćenjem, nije isključeno da osoba reagira burno, napadajem panike ili nekim drugim izljevom emocija. Zato moramo znati u kakvom je stanju naš klijent, moramo biti educirani u sferi eteričnih ulja, njihovog kemizma i djelovanja, i najvažnije – biti tu za našeg klijenta, čak i u izvanrednim, kriznim situacijama.

A parfem… parfem ostavite za neke druge prilike.  🙂